IE Warning
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!
Back to top
 
 
 

PASSION FRIENDSHIP PATRIOTISM

 

Mauritius är paradisön där hinduer, muslimer, kristna och buddhister lever sida vid sida i harmoni. Är det kanske därför alla regnbågens färger möts i Mauritius flagga? Eller har de traditionella fiskebåtarna, piroguerna, med sina sprakande färger som inspirerat?

 

Det sprakar också om boken Och regnbågen landade på Mauritius. Värme, humor, klacksparkar och kärlek fyller sidorna. Tillsammans med Laval de Marques som återvänder till sitt älskade Mauritius landar vi i bokens första sidor. Som hjärtformade anthuriums öppnar sig en magisk värld av land och vatten.

 

Möt Gäetan, en sann mauritier och patriot med passion för ön. Baronessan Francesca, den glamorösa italienskan och före detta narkotikakommissarien som varit med om tillfångatagandet av Pablo Escobar. Mala, kvinnan som vigt hela sitt arbetsliv till sockerrörsfälten. Och så Laura förstås, i själ och hjärta så omtänksam och kreativ, men där den djupa passionen vaknar först i ett sinnligt möte en trolsk natt. De fattiga och rikas vägar korsas i underbara människoskildringar och mycket glädje.

 

Samtidigt utspelar sig på ett annat plan den obevekliga historien i Mauritius förflutna, och vi blir brutalt medvetna om människor som sett landet byggas – slavar och plantageägare. Här avlöser sorger och bedrövelser varandra, men också glädje och framtidstro.

 

Nutid och dåtid binds samman, människoöden genom tid och rum ger oss tillgång till Mauritius kultur och historia, till landet där regnbågen har sin hemvist. Låt Och regnbågen landade på Mauritius välkomna dig till en hel värld av färger!

 

Köp boken hos:
ADLIBRIS.SE
BOKUS.SE
LITENUPPLAGA.SE

 

ISBN: 978-91-7517-065-7
Antal sidor: 304

 

Bokomslag:
Annika Ström – Wittbolt