IE Warning
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!
Back to top
 
 
 

När jag började att skissa på mina karaktärer till Och regnbågen landade på Mauritius, tänkte jag först endast ha en person i huvudrollen – min hjältinna – Laura Rivière. Ju mer jag skrev, desto mer insåg jag att jag kommer att ha flera starka karaktärer. Jag började lära känna dem – gilla deras olika nycker. Det går helt enkelt inte låta bli att inte tycka om dem – var och en på sitt sätt. Några är tagna från min fantasi, andra är människor jag mött – här har de ett annat namn än i verkligheten – i vissa fall har jag snäppat upp dem ett par nyanser – och i andra fall dragit av.

 

Gaëtan – Är kreol och en sann mauritier och patriot med passion för ön. Hans karisma överträffar det mesta. Att han hade samma förnamn som en före detta turistminster, Gëtan Duval – The King of Creoles och mannen som satt Mauritius på världkartan, gjorde inte saken sämre. Detta var han väldigt stolt över. Ska sanningen fram kände han ett nära släktskap med den före detta ministern. King Creole – sjöng Gaëtan ofta högt och ljudligt – grannarna var inte alltid glada över att Gaëtan tog ton.

 

Laura – Efter många år av hårt arbete har hon flyttat med sin familj till den soliga sidan av gatan i en av de större strandvillorna i Pointe d´Esny . Sin nyfikenhet och framåtanda hade hon ärvt efter sin älskade far – Gaëtan, dock utövade hon den med större finnes.

 

Francesca – Elegant italiensk baronessa och före detta narkotikakommissarie från Drug Enforcement Administration – DEA. Ständigt energisk, kunde inte ens koppla bort jobbet när hon var på semester.

 

Mala –Kvinnan med de tärda händerna som bor i området som stadsarkitekten glömt – här levde de fattiga. I fyrtio år har hon skurit sockerrören för hand.

 

Sans Souci – Omdöpt slav som tittat djupt in i de honungsfärgade ögonen på självaste Satan vid två tillfällen.

 

Rebecca – Vacker slav och fullblodstjuv.

 

 

Nu håller jag som bäst på och skriver på den andra boken av min trilogi. Den går under arbetsnamnet ”Rebecca av Le Morne”. Tanken är att halva boken ska utspela sig i slutet av 1700 talet och början av 1800 talet, den andra halvan i nutid. Samtliga karaktärer som jag presenterat finns med också här. Flera veckor vid olika tillfällen kommer jag att sitta på CHILLpill och skriva. Lite längre bort i lagunen ligger Lauras och några andras hus, jag kan se dem från min terrass. Vi får se vad de hittar på …