IE Warning
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!
Back to top
 
 
 

Livet med 5

blog info BY   blog info 0 COMMENT   blog info Nyheter

Jag stirrar på tallriken med 13 st cocktailtomater  och karaffen med kolsyrat vatten – tillsammans är det 42 kcl . För att det ska bli mer aptitligt har jag lagt tomaterna på en vacker tallrik och i vattenkaraffen finns skivad lime – jag lovar er att det hjälper inte! Det här är inte kul.

 

Det ringer på dörren. Och en av mina väninnor kommer på besök – det är hon som är den verkliga inspiratören för denna diet. Med ens hon kommit innanför tröskeln slår hon ut armarna och säger:

 

”Det strålar verkligen om dig! Vad var det jag sa, efter två veckor av lidande kommer belöningen. Nu står jag väldigt nära dig och kan se förändringen, men jag lovar att det kommer att synas på långt håll hur bra du mår. Den här dieten är helt fantastisk, kilona fullständigt rasar”.

IMG_0542

Sanningen är att hos mig har det inte skett någon positiv förändring vad beträffar sinnet, jag tycker fortfarande att mina 2 dagar/vecka med denna diet är hemsk. Under diet dagarna är jag trött och har huvudvärk. Jag kan heller  inte påstå att kilona har rasat av mig – 1kilo på 3 veckor! Jag vet inte om min väninna riktigt ser mig, eller om hon är så uppfylld av sin tro på 5:2 dieten.

 

För er som inte känner till denna magiska bantningsform så ska jag berätta att, under 5 dagar i veckan äter man normalt, dvs unnar sig det man tycker om, och de återstående 2 dagarna får man som kvinna äta 500kcl, män får plussa på ytterligare 100 kcl. För att nå optimalt resultat ska man också motionera under sina ”2 dagar” . Idag har jag till lunch  ätit en marinerad  kycklingfilé utan skinn med grönsallad och några droppar olivolja och en sked med matlagnings youghurt spetsad med några stänk av tabasco, plus vatten, det får man dricka obegränsat av.

 

Och när man gått ner sina kilon, och för att behålla den uppnådda  idealvikten ja, då fortsätter man veckorna med  6:1. D.v.s. en dag av svält/vecka .

 

Vi går ut i köket och  min väninna tar upp en påse ur sin väska från ett av stans’ bättre bagerier. Där finns en stor bulle med smörfyllning, en förpackning med vispgrädde  och en  mjölkchokladkaka. ”Jag köpte inget till dig eftersom jag visste att det var din 2 dag” säger väninnan. ” Idag kände jag att nu har hösten kommit för att stanna , därför vill jag ha något varmt, en stor kopp med choklad och vispgrädde ja, och du vet vad gärna jag gör saker från grunden”.

 

Jag erbjöd mig att smälta mjölkchokladen medans väninnan vispar grädden. Jag bröt sakta ruta för ruta. När spisplattan blev varm andades jag in ångorna från sötman. Väninnan pratade lite mycket så grädden vart lite för hårt vispad – nästan som smör, men den blandades snabbt med den varma chokladen.

 

”Eftersom du har sådana höst känslor kanske du vill att vi sätter oss i vardagsrummet och jag gör en brasa?” frågade jag

 

”Nej, inte alls , vi sitter bra här i köket. Vi tänder några ljus, det är mysigt”.

 

Gjort var gjort.

 

”Imorgon är min 1 dag. Då ska jag som du äta cocktail tomater till ”mellanmål”, det är lite av min favorit, sötbehovet blir tillfredsällt samtidigt som det känns väldigt nyttigt och fräscht”.

 

När jag gått ner mina fyra kilon – har nu tre kvar, så vet jag att jag aldrig mer kommer att köpa cocktailtomater. Om jag blir serverad en sallad som innehåller små tomater kommer jag förmodligen att peta bort dem, så ligger det till!

 

”Har du lust att gå med på ett vernissage i kväll ? undrar väninnan.

 

”Nej, jag ska gå upp tidigt i morgon för att flyga till Tel Aviv, förutsatt att det inte blir inställt, p.g.a den rådande konflikten.

 

” Va, jag har läst att det är världens säkraste flygplats. ” Ditt jobb är verkligen speciellt, du dras lite till terrorism, eller hur ”?

 

Bara någon sekund efter hon yttrat sitt påstående märker jag på henne hur fel hon tyckte det blev. Som ett bildspel kom minnena fram på min näthinna, det var den 23:e september år 2001, knappt två veckor efter att11:e september blivit ett begrepp. Jag är tillbaks i New York, det var en annan stad än vad jag var van vid. På hela södra Manhattan luktade det en blandning av frän rök, aska och bränt lik. Jag stod två kvarter från det som tidigare var World Trade Center, nu var det ett stort svart hål.  Vi var många som stod och tittade ut över förödelsen, de flesta med en uttryckslös förtvivlad blick.

 

Det var nu som världen förändrades när fanatiker tagit över herraväldet för en stund.  Största delen av världens befolkning fick finna sig i nya regler. Så mycket kontroller att risken finns att glädjen av att resa kan förtas av det nya nödvändiga regelverket, för att några tror att de gjort en god gärning och själva  kommit till en bättre värld, medans vi alla som lever kvar i denna värld, som blivit helt förändrad tack vare självaste satan.

Om två månader är jag på Mauritius, så långt ifrån terrorism som man kan komma. Då kommer mangoträdet i Jumeirah Mosque i Port Louis att vara i full blom, hundratals av frukter. Det är en av mina favoritplatser att sitta 10 – 15 minuter för att känna en stund av avkoppling. Det är inte min religion, men jag vet att det har känts  mer angeläget för mig att gå hit efter vad som hände i New York 11:e september år 2001.

IMG_0229
dsc_1451
1930652_49360033344_8810_n
526192_437811322915063_746636561_n

Förhoppningsvis har jag också minskat 4 kilo i vikt, och kan leva efter 6:1 principen.  Jag ska baka cheesecake New York style och bjuda några vänner på, inga konstiga lättprodukt  tillsatser – original philadelpia cheese och färsk vaniljstång. Capuccino från min Nespressomaskin, med ångvispad mjölk utan luftbubblor, bara ett lent fluffigt krämliknande skum. Och en rejäl sked med brunt socker. Jag stödjer den inhemska produktionen!

Om det blir för mycket kalorier, ja, då kan jag ju ta några extra simtag. Det kommer att vara 25° plus, i havet utanför mitt hus!

COMMENTS

There aren't any comments yet.